Connect with us

Nationaal Team

Regen spelbreker op EK Heren Softball

De Nederlandse softballers komen vandaag niet meer in actie op het Europees kampioenschap heren softbal. Regen werd in Italië de grote spelbreker tijdens de vijfde speeldag van de Europese titelstrijd. Hierop heeft de Europese softbalbond besloten alle wedstrijden voor vandaag te afgelasten.

Na de extreme hitte van de afgelopen dagen, was het weerbeeld in Italië vandaag volledig omgeslagen. Regen maakte de velden in Montegranaro en Porto Sant’Elpidio onbespeelbaar. Het Nederlands team, dat vanochtend al om 09.00 uur had moeten aantreden tegen Groot-Brittannië, kwam uiteindelijk niet in actie. In de middag werd door de Technische Commissie van de Europese softbalbond ESF besloten het resterende speelschema op de kop te gooien.

Door die maatregel vallen nu alle beslissingen morgen op de slotdag van het Europees kampioenschap. Verspreid over twee velden worden dan nog negen resterende wedstrijden gespeeld. Dat levert een schema op waarbij het Nederlands team vier wedstrijden op één dag zou kunnen spelen.

Finale

De wedstrijd tussen Nederland en Groot-Brittannië, om de vierde plaats in de finalepoule, gaat morgen om 09.00 uur als eerste van start. Als de Nederlandse softballers winnen, staat voor hun om 14.00 uur al de tweede wedstrijd te wachten. Dan tegen de nummer drie uit de finalepoule.

De winnaar van dat duel speelt vervolgens verder om 18.00 uur. Inzet bij die strijd is een plaats in de finale, die om 20.30 uur van start gaat. Titelverdediger Tsjechië wacht de meest eenvoudige dag. De Tsjechische softballers, die gisteren het eveneens nog ongeslagen Denemarken met 1-6 versloegen, komen morgen als laatste pas om 16.00 uur in actie. Bij winst staat de achtvoudig Europees kampioen direct in de eindstrijd.

Advertisement

Categorieën

Facebook

More in Nationaal Team